• +31 (0)6 4875 8279
 • info@ankanglin.nl

Acupunctuur

Acupunctuur

De eeuwenoude Chinese geneeskunst acupunctuur is tegenwoordig vooral bekend voor het stoppen met roken. Maar wist je dat acupunctuur bewezen effectief is voor een groot scala aan klachten, zoals: tenniselleboog, stress, vermoeidheid en spijsverteringsklachten? In tegenstelling tot veel westerse medicatie heeft acupunctuur geen bijwerkingen en werkt het zelfs bij een groot aantal klachten die de reguliere geneeskunde niet adequaat kan behandelen!

Praktijkadres
Hammarskjoldlaan 575
2286 HR Rijswijk

Tel: +31 6 4875 8279
(Het is mogelijk om gratis in de straat te parkeren. Op loopafstand van halte Weidedreef, tram 17)

Openingstijden – op afspraak
Ma. t/m vrij: 10:00 – 18:00.
(In overleg is behandeling tevens mogelijk in de avond.)

Wil je graag een afspraak maken of ben je benieuwd of acupunctuur ook jou kan helpen?
Neem dan contact me op!

Afspraak maken

Geschikt voor

Een breed scala aan zowel fysieke, als emotionele klachten kan effectief met acupunctuur worden behandeld. In 2003 is door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een uitvoerig onderzoek verricht naar de effecten van acupunctuur en heeft de effectiviteit erkend voor een groot aantal klachten. Een kleine greep uit klachten waar acupunctuur bij kan helpen:

 • stress
 • stijve nek- en schouders
 • constipatie
 • vermoeidheid
 • huidklachten
 • migraine
 • ochtend misselijkheid bij zwangerschap
 • slapeloosheid
 • tenniselleboog
 • onderrug klachten
 • pijnbestrijding
 • ... en nog veel meer!

In tegenstelling tot wat de meeste mensen verwachten is een acupunctuur behandeling niet pijnlijk. De gebruikte naalden zijn vele malen dunner dan die bij bloedprikken gebruikt worden!

Behandeling

Bij een eerste consult zal op basis van vragen, pols voelen en tong bekijken een diagnose worden gesteld. Het consult zelf bestaat hoofdzakelijk uit acupunctuur en na het plaatsen van de naalden zullen deze ongeveer een half uur in het lichaam gelaten worden. Afhankelijk van de klacht wordt de behandeling eventueel uitgebreid met cuppen (拔罐) en/of moxa (艾灸). Ook kan het voorkomen dat er oefeningen en/of voedingsadviezen worden meegegeven.

Een consult duurt per keer ongeveer anderhalf uur. Voor de meeste klachten zullen meerdere consulten noodzakelijk zijn. Hoe vaak je terug moet komen is echter afhankelijk van een groot aantal factoren, zoals ernst van de klacht, lifestyle, voeding, etc..

Tarieven en Vergoeding

Een consult bedraagt per keer 50 euro en wordt door de meeste zorgverzekeraars volledig, dan wel deels, vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Dit gaat niet ten koste van het eigen risico en er is geen doorverwijzing nodig van de huisarts. Wil je weten of jouw zorgverzekering het consult vergoed? Kijk dan op ZorgKiezer of neem vooraf contact op met je zorgverzekeraar!

De betaling geschiedt aan het eind van elk consult. Het is mogelijk om te pinnen.

Aangesloten bij de beroepsvereniging NVTCG Zhong en het KAB
NVTCG Zhong Lidnummer: 2018019
AGB-Code Praktijk:  90065145
AGB-Code Therapeut: 90105894

Mocht je een afspraak willen annuleren, dan is dit kosteloos mogelijk tot de dag ervoor. Daarna zal het consult in rekening worden gebracht.

Privacybeleid

Voor een goede behandeling is het noodzakelijk om een dossier aan te leggen. Dit is tevens wettelijke verplicht vanuit de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO). Voor meer informatie over hoe er met jouw medische gegevens wordt omgegaan, zie: privacybeleid voor behandeling.