Acupunctuur

Acupunctuur

De eeuwenoude Chinese geneeskunst acupunctuur is tegenwoordig vooral bekend voor het stoppen met roken. Maar wist je dat acupunctuur bewezen effectief is voor een groot scala aan klachten, zoals: pijnklachten, stress, vermoeidheid en spijsverteringsklachten? In tegenstelling tot veel westerse medicatie heeft acupunctuur geen bijwerkingen en werkt het zelfs bij een groot aantal klachten waar de reguliere zorg geen antwoord op heeft! 

Praktijkadres

Hammarskjoldlaan 575  
2286 HR Rijswijk
 

Tel: +31 6 4875 8279

(Op loopafstand van halte Weidedreef, tram 17. Gratis parkeren in de straat.)

Openingstijden – op afspraak

Ma. t/m vrij: 10:00 – 18:00.

(In overleg is behandeling tevens mogelijk in de avond.)

Ben jij toe om oude klachten vaarwel te zeggen? Aarzel niet en maak vandaag nog een afspraak!

Maak nu een afspraak

Kan acupunctuur mij helpen?

Uit onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is acupunctuur effectief gebleken bij een breed scala aan fysieke en emotionele klachten. Bij klachten als pijn en stress is verlichting zelfs vaak al tijdens de behandeling merkbaar!

Een kleine greep uit klachten waar acupunctuur bij kan helpen:

 • Pijnlijke nek en schouders
 • (Chronische) rugklachten
 • Migraine en hoofdpijn
 • Vermoeidheid
 • Huidklachten
 • Ochtend misselijkheid bij zwangerschap
 • Overgangsklachten
 • Pijnbestrijding algemeen
 • … en nog veel meer!

Heb je een aandoening die er niet bij staat? Dan kan het nog steeds zijn dat acupunctuur iets voor je kan betekenen. Neem gerust contact met me op, zodat we er samen naar kunnen kijken!

Hoe ziet een behandeling eruit?

Het eerste consult staat in het teken van wat de klachten zijn, wat de oorzaak is en hoe wij samen hieraan kunnen werken. Waar mogelijk geef ik je oefeningen, voedings- en life-style adviezen mee, zodat je thuis ook aan je herstel kan werken. Daarna zal overgegaan worden op de acupunctuurbehandeling, eventueel aangevuld met cuppen (拔罐) en/of moxa (艾灸).

In totaal duurt een consult per keer ongeveer anderhalf uur. Hoe vaak je terug moet komen is afhankelijk van de klacht en situatie, maar ik doe mijn best om je met zo min mogelijk consulten te helpen!

Praktische informatie

Tarieven

Een consult bedraagt per keer 50 euro en de betaling geschiedt aan het eind van elk consult (bij voorkeur met pin of contactloos)

Zorgvergoeding

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de consulten vanuit de aanvullende verzekering. Dit gaat niet ten koste van het eigen risico en er is geen doorverwijzing van de huisarts nodig. Wil je weten of jouw zorgverzekering het consult vergoed? Kijk dan op ZorgKiezer of neem vooraf contact op met je zorgverzekeraar!

Ik ben aangesloten bij de beroepsverenigingen NVTCG Zhong en het KAB.

 • NVTCG Zhong Lidnummer: 2018019
 • AGB-Code Praktijk:  90065145
 • AGB-Code Therapeut: 90105894

Privacybeleid

Voor een goede behandeling is het noodzakelijk om een dossier aan te leggen. Dit is tevens wettelijke verplicht vanuit de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO). Voor meer informatie over hoe er met jouw medische gegevens wordt omgegaan, zie: privacybeleid voor behandeling.