Over mij

Over mij

Ik ben Ga Fung Chong (1983), auteur van het boek Acht Brokaat Oefeningen – Qigong als weg naar een gezond leven en train sinds 2006 de interne Chinese kunsten Tai Chi, Qigong en Tit Khun. Door mijn leermeester Roel Jansen ben ik aangenomen als binnenschool leerling en na een jarenlang intensief trainingsprogramma opgeleid tot leraar binnen deze kunsten.

Door mijn training raak ik gefascineerd door het energetisch lichaam en om mij verder te verdiepen besluit ik in 2009 me in te schrijven voor de opleiding acupunctuur. Doordat ik daarnaast tevens Sinologie (Chinese Talen en Culturen) aan de Universiteit Leiden en Peking University (Beijing, China) heb gestudeerd, ben ik als geen ander in staat om de eeuwenoude kunsten acupunctuur, Tai Chi en Qigong vanuit het juiste cultureel, historisch perspectief te onderzoeken en heb ik toegang tot de Chinese medische klassieken. Dankzij mijn taal- en cultuurvaardigheden ben ik tijdens mijn jarenlange verblijf in China in contact gekomen met verschillende meesters. Van hen heb ik onschatbare lessen mogen ontvangen die bepalend zijn geworden voor mijn lessen en behandelingen.

Mijn studies leiden mij verder naar een verdieping in het Daoïsme en Boeddhisme, en uiteindelijk ontmoet ik in China mijn Boeddhistische leermeester Shi Chengsheng. Dit heeft ertoe geleid dat zowel mijn Tai Chi en Qigong lessen, als mijn manier van behandelen verder gaan dan alleen wat oefeningen doen of een paar naaldjes zetten. Vanuit een holistisch perspectief ondersteun ik mijn leerlingen en patiënten zo breed mogelijk in hun zoektocht naar een gezond en gelukkig leven.