• +31 (0)6 4875 8279
  • info@ankanglin.nl

Over mij

Over mij

Ga Fung Chong (1983), auteur van het boek Acht Brokaat Oefeningen – Qigong als weg naar een gezond leven, traint sinds 2006 de interne Chinese kunsten Tai Chi, Qigong en Tit Khun onder de vleugels van de School van de Kraanvogel. Door zijn leermeester Roel Jansen is hij aangenomen als binnenschool leerling en na een jarenlang intensief trainingsprogramma opgeleid tot leraar binnen deze kunsten. Nog steeds traint Ga Fung wekelijks meerdere malen onder direct toezicht van zijn leraar.

Door zijn training raakt Ga Fung gefascineerd door het energetisch lichaam en om zich verder te verdiepen besluit hij in 2009 zich in te schrijven voor de opleiding acupunctuur. Doordat hij daarnaast tevens Sinologie (Chinese Talen en Culturen) aan de universiteiten in Leiden en Beijing, China heeft gestudeerd, is hij als geen ander in staat om de eeuwenoude kunsten acupunctuur, Tai Chi en Qigong vanuit het juiste cultureel, historisch perspectief te onderzoeken en heeft hij toegang tot de klassiek Chinese werken. Zijn studies leiden hem verder naar een verdieping in het Taoïsme en Boeddhisme, en uiteindelijk ontmoet hij in China zijn Boeddhistische leermeester Shi Chengsheng. Dit heeft ertoe geleid dat zowel zijn Tai Chi en Qigong lessen, als zijn manier van behandelen verder gaan dan alleen wat oefeningen doen of een paar naaldjes zetten. Vanuit een holistisch perspectief probeert hij zijn leerlingen en patiënten zo breed mogelijk te ondersteunen in de zoektocht naar een gezond en gelukkig leven.

Dankzij zijn taal- en cultuurvaardigheden is hij tijdens zijn jarenlange verblijf in China in contact gekomen met verschillende meesters. Van hen heeft hij onschatbare lessen mogen ontvangen die bepalend zijn geworden voor zijn lessen en behandelingen.