De beste therapeut…

De beste therapeut…

Als Chinees zijnde heb ik natuurlijk regelmatig contact met andere Chinezen en wanneer ik met hen aan het theeleuten ben, gaat het al gauw over gezondheid. Een van de dingen die dan vaak naar voren komt is dat Chinezen het lastig vinden om een goede therapeut te vinden. En besef, voor veel Chinezen is het ook daadwerkelijk lastig om er één te vinden! De therapeut dient namelijk Chinees te zijn, grijze haren te hebben, minstens 25 jaar in het vak te zitten en een Chinees tarief te hanteren. Nu voldoe ik zelf alleen aan het eerste, dus op zo’n moment knik ik wijselijk ‘ja’ en sip ik rustig verder aan mijn kopje thee.

“De beste therapeut ben jezelf”

Maar wie is voor een patiënt de beste therapeut? Eigenlijk is dat maar één persoon en dat is de patiënt zelf. Het merendeel van onze klachten zijn namelijk het resultaat van jarenlang een ongezond leven erop nahouden, dit in de breedste zin des woord. Als we een keer zouden kijken naar onze voeding, onze (gebrek aan) fysieke oefeningen, ons pad dat we aan het bewandelen zijn en hieraan verbetering durven en willen toebrengen, dan zou een groot deel van de patiënten niet meer langs hoeven te komen. Als acupuncturist kan ik de balans van het energetische lichaam wel herstellen en als Tai Chi leraar oefeningen meegeven, maar uiteindelijk zal de patiënt deze zelf in stand moeten houden.

Mail me
Heb je een vraag of wil je graag een afspraak maken? Gebruik dan het onderstaande formulier om mij een berichtje te sturen.